vrijdag 6 september 2013

Hoe bijen en schimmels orchideeën maken

Hoe op dees aarde heeft een voorouderlijke orgideespesie de 22 500 soorten orchideeën die vandaag bestaan ​​, voortgebracht? Volgens onderzoek door een multinationale team van Groot-Brittannië , de VS en Duitsland en Anton Pauw van de Universiteit Stellenbosch omvatten, heeft de natuur ' de ene hand was de ander' - principe van onderlinge bijstand aanzienlijke impuls aan de procedure verleend. De manier waarop dieren de bloemen van bijna alle planten bestuiven in ruil voor voedsel zoals nectar, en waarop schimmels mineralen aan plantenwortels verstrekt in ruil voor suiker, telt onder de beste voorbeelden van mutualisme.

De onderzoekers hebben de afgelopen jaren in onder meer in de Drakensbergen en de Kaapse fynbosstreke rond de Kogelberg , de Hexriviervallei , de Biedouwvallei en de Achter - Sederberge gewerkt .  Het team , waarvan dr. Anton Pauw van het Departement Plant - en Dierkunde aan de Universiteit Stellenbosch deel was , heeft ook onderzoekers van het Imperial College Londen (VK), Kew Royal Botanic Gardens (VK) , de Universiteit van Washington ( VS ) en de Universiteit  van Bayreuth ( Duitsland) opgenomen.

De resultaten van hun studie met een focus op olie - afskeidende orchideeën in Zuid -Afrika verscheen in de februari editie van de toonaangevende wetenskapstydskrif American Naturalist .

 Daarnaar heeft voorbeelden van mutualisme boven en onder de grond uiteenlopende invloeden plantdiversiteit gehad.

De onderzoekers hebben aangetoond dat het aantal manieren waarop wisselwerking bogronds met bestuivers plaatsvinden in de eerste plaats verantwoordelijk is voor plantdiversiteit , terwijl grondfungi meebrengt dat de grote verscheidenheid orchideeën harmonieus in hetzelfde gebied kan gedijen .

De 52 orgideespesies in de American Naturalist - studie behoort tot een groep genaamd de Coryciinae , die allemaal olie in hun bloemen afscheiden .  Vrouw rediviva - bye (zie foto ) verzamelen de olie om hun larven mee te voeden .

 Wetenschappers vermoedden al lang dat insekdiversiteit plantdiversiteit kan toenemen naarmate planten bij nieuwe bestuivers aanpassen .

" Wat opmerkelijk van deze orchideeën is , is dat diversiteit voortgebracht worden niet alleen door de afwisseling van bestuivers , maar ook door afwisseling tussen verschillende lichaamsdelen van dezelfde bestuiver , " zei Dr Anton Pauw van de Universiteit Stellenbosch in Zuid -Afrika .  " Twee dicht gerelateerde orchideeën kan bijvoorbeeld stuifmeel op verschillende segmenten van het voorbeen van hetzelfde bij plaatsen . "

Merendeel van de relaties tussen de olieversamelende bijen en orchideeën zijn nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen .  Deze ontdekkingen hebben enorme uithoudingsvermogen van de betrokken onderzoekers gevergd , aangezien zowel de orchideeën als de bijen zeldzaam is , en alleen te voorschijn komt na een brand in hun afgelegen berghabitat uitbrak .

De ondergrondse mutualismes is zelfs nog meer onbekend , aangezien vrijwel alle schimmels aan onbekende soorten behoren die alleen met behulp van DNA- analyse onderscheiden konden worden .

 " We moeten beter begrip van deze relaties krijgen om de uitwerkingen van de wereldwijde afname van bestuivers en grondgehalte te voorspellen en tegen te werken , " zegt dr. Richard Waterman , die als onderdeel van zijn doctorale studie bij Imperial College aan het onderzoek deelgenomen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten